ΕΠΣΔ: ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΑΡΘΡΟ 8

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Α. Τα Σωματεία της Α΄, Β΄, Γ’ & Υποδομών (Κ-16, Κ-14) Κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προπονητή, βοηθό προπονητή ή προπονητή τερματοφυλάκων με κάρτα τριετίας της Ε.Π.Ο. σε ισχύ.(Όπως προβλέπει ο κανονισμός προπονητών 2022-2023 και Απόφαση Ε.Θ. 04/20.07.2022 της ΕΠΣΔ).

Οι προπονητές των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA B (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΔ.

Οι βοηθοί προπονητών, οι προπονητές φυσικής κατάστασης και οι προπονητές τερματοφυλάκων των σωματείων της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΔ.           

Οι προπονητές των σωματείων της  Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΔ.

Οι προπονητές των σωματείων που δηλώνουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα Υποδομών, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΔ.

Β. Από την υποχρέωση πρόσληψης διπλωματούχου προπονητή εξαιρούνται τα Σωματεία στα νησιά ΠΑΤΜΟΣ – ΛΕΙΨΟΙ- ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΛΕΡΟΣ – ΝΙΣΥΡΟΣ – ΤΗΛΟΣ –ΣΥΜΗ- ΚΑΡΠΑΘΟΣ.

Γ. Προπονητές, βοηθοί προπονητές ή προπονητές τερματοφυλάκων (με κάρτα τριετίας της Ε.Π.Ο. σε ισχύ) για όλες τις κατηγορίες Α’, Β’, Γ’ & Υποδομών (Κ-16, Κ-14) πρέπει να παραλάβουν από την Ε.Π.Σ.Δ., ειδικό Δελτίο εισόδου για τον αγωνιστικό χώρο (Τεχνική περιοχή), πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, προσκομίζοντας στην γραμματεία της Ένωσης τα εξής :

1) Αίτηση Σωματείου

1) Βεβαίωση μέλους του Πανδωδεκανησιακού Σ.Π.Π.

2) Φ/Α της κάρτας προπονητή τριετίας της Ε.Π.Ο. σε ισχύ.

3) Το Ιδιωτικό συμφωνητικό της πρόσληψης μεταξύ του προπονητή και του Σωματείου, καθώς και  κάθε τροποποίηση αυτού κατατίθεται υποχρεωτικά στην αρμόδια ΔΟΥ, αντίγραφο δε αυτού κατατίθεται στη Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Δ.

4)Την Δήλωση Προσωπικών Δεδομένων, συμπληρωμένη και θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής στα ΚΕΠ ή στην Αστυνομία, (εφόσον δεν έχει προσκομισθεί) 

5) Παράβολο εβδομήντα πέντε (75) ευρώ για Α’, Β’, Γ’ και Υποδομών (Κ-16, Κ-14) το οποίο πληρώνεται, είτε στην γραμματεία της Ε.Π.Σ.Δ., είτε στον Τραπεζικό Λογαριασμό της Ένωσης.

Δ. Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή προπονητή, τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να κατατίθενται στην Ε.Π.Σ.Δ. εντός δεκαπέντε (15) ημερών, από τον τελευταίο αγώνα που δηλώθηκε στο Φύλλο Αγώνα  Προπονητής με ταυτότητα τριετίας από την Ε.Π.Ο. σε ισχύ διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις. (θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 100 – 800 Ευρώ), μετά από απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής.