Το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συνεχίζει σταθερά και αταλάντευτα να δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, σεβόμενη το περιβάλλον και βοηθώντας τους συνανθρώπους μας με δράσεις που λαμβάνουν χώρα με κάθε ευκαιρία και σε κάθε event που διοργανώνει.

Ειδικότερα:

Σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται εντός της Αθήνας, η Ε.Π.Ο. έχει αναπτύξει συνεργασία με την οργάνωση «Μπορούμε» και το φαγητό που περισσεύει το προσφέρει στο «Μπορούμε» που με τη σειρά του το παραδίδει, μέσω κοινωφελών φορέων (φιλανθρωπικά ιδρύματα, συσσίτια, Δήμοι, κτλ), στους ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση και παράλληλα στηρίζουμε επισιτιστικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Να σημειωθεί ότι στην πόλη του Βόλου, όπου η Εθνική Ομάδα έδωσε δύο αγώνες για το UEFA Nations League, ό,τι φαγητά και τρόφιμα περίσσεψαν, δόθηκαν όλα στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Στον Βόλο έλαβε χώρα ακόμη μία δράση που αφορούσε το ποδήλατο, το πιο οικολογικό μέσο μετακίνησης που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η Ε.Π.Ο. κάλεσε τους φιλάθλους να έρθουν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τα ποδήλατά τους, σε μια πόλη που κατ’ εξοχήν θεωρείται πόλη που αγαπά το ποδήλατο και έχει ειδικές υποδομές. Η συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Βόλου ήταν καταλυτική και αρκετοί προτίμησαν τη συγκεκριμένη λύση για να μετακινηθούν.



Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, υπήρξε και ανακύκλωση υλικών, καθώς κατά τη διάρκεια των αγώνων η χρήση διαφόρων υλικών για τις διαφημίσεις είναι ένας τεράστιος όγκος. Από τα υλικά που δεν θα χρησιμοποιηθούν ξανά (π.χ. μουσαμάδες) θα φτιαχτούν διάφορα προϊόντα και τα έσοδα των συγκεκριμένων πωλήσεων θα δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι η Ε.Π.Ο. με πρωτοβουλία της, στηρίζει και την Εθνική Ομάδα Τυφλών Ποδοσφαίρου, η οποία παρέστη στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος και δημιούργησε τον διάδρομο για τους φιναλίστ την ώρα που βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα, η Ε.Π.Ο. προχωρεί σε διάφορες δράσεις για την στήριξη της Εθνικής Ομάδας Τυφλών Ποδοσφαίρου, όπως: αγορά ειδικών προστατευτικών για γήπεδο 5×5 ώστε να μπορούν να κάνουν τις προπονήσεις και τους αγώνες τους με τις προδιαγραφές του αθλήματος, διάθεση αθλητικού εξοπλισμού και αγωνιστικού ρουχισμού, συνδιοργάνωση Διεθνούς Τουρνουά στην Ελλάδα, σεμινάρια προπονητών για το Ποδόσφαιρο Τυφλών κ.α. Όλα αυτά, σε συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και στο πλαίσιο του σημαντικού έργου που έχει αναπτύξει με συνεχείς δράσεις FSR (Football Social Responsibility).